Naujienos

Strasbūre vyks romų klausimų ekspertų komiteto (CAHROM) susitikimas

Spalio 24-27 d. Strasbūre, Prancūzijoje vyks XIV Europos Tarybos romų klausimų ekspertų komiteto (CAHROM) susitikimas. Jame bus aptariamos įvairios romų integracijos iniciatyvos ir praktikos Europos Tarybos valstybėse-narėse.

Vienas iš pagrindinių CAHROM tikslų – nacionalinių politikų romų integracijos klausimai analizė ir įvertinimas bei apsikeitimas gerąja patirtimi. CAHROM asocijuotais stebėtojais yra Tarptautinės organizacijos, Europos romų ir keliautojų forumas bei kitos organizacijos.

Lietuvai susitikime atstovausianti Tautinių mažumų departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės Ryšių su tautinėmis bendrijomis skyriaus vyriausioji specialistė Gražina Sluško spalio  25 d. skaitys pranešimą.

Plenarinio susitikimo metu numatoma pristatyti naujausius pokyčius ir būsimus prioritetai tarptautiniu bei nacionaliniu lygiu, kalbėti apie Holokausto aukų atminimą ir romų istorijos mokymą, aptarti romų padėties kaitą ne Europos Sąjungos šalyse, CAHROM ekspertų teminių ataskaitų pristatymas. Susitikime bus aptartas romų, kaip tautinės mažumos statusas valstybėse-narėse.